Projekt Budi STEMpatičan: održano predavanje za profesore i učitelje o tome kako prepoznati darovite učenike

U Virovitici je održano predavanje u sklopu projekta Budi STEMpatičan namijenjeno profesorima i učiteljima o tome kako prepoznati darovite učenike i najbolje usmjeriti njihovu edukaciju. Nositelj ovog projekta je Virovitičko-podravska županija, a osmislila ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj VPŽ te je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Naša županija nalazi se među četiri NAJ županije u Hrvatskoj po izdvajanju za obrazovanje – po glavi stanovnika i, ujedno, jedina je županija koja na ovaj način nastavlja edukaciju stručnih djelatnika u obrazovanju.

-Sve ove radionice provodimo u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba koji je po postupku javne nabave dobio aktivnosti vezane uz program. Neobično smo sretni što surađujemo s ovim institutom jer mislimo da se na ovaj način stvara jedna daljnja platforma za budući centar izvrsnosti koji želimo i dalje razrađivati – istaknula je Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ.

IMG 2408 Custom

Današnji gost-predavač bio je profesor Josip Burušić iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar koji je naglasio kako se nada da će se ovim projektom napraviti korak dalje u obrazovanju i iskazao je zadovoljstvo što Institut ima priliku surađivati s Virovitičko-Podravskom Županijom koja je u posljednjih desetak godina napravila jako puno u području obrazovanja.
(www.icv.hr, zv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content