Župan Igor Andrović na sastanku s ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac u vezi izrade Nacionalne razvojne strategije RH

U razdoblju od 24. do 27. travnja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je „Tjedan EU fondova“, koji se održava u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici.

Cilj događaja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj. Na samom otvorenju tjedna EU fondova sudjelovali su i predstavnici VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a nakon otvorenja tjedna EU fondova održan je sastanak svih regionalnih koordinatora i župana s ministricom Gabrijelom Žalac i njenim suradnicima kao i predstavnicima Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Sastanku u Zagrebu su nazočili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i v.d. ravnateljice VIDRA-e Željka Vuković. Teme sastanka bile su izrada Nacionalne razvojne strategije RH gdje je predstavljeno koje su odrađene aktivnosti u procesu njene do sada, kao i razgovor o razvojnim projektima koji će se uključiti u razvojni sporazum, kojim će se usuglasiti prioriteti razvoja državne i područne (regionalne) razine. Pritom će se utvrditi strateški projekti regionalnog razvoja koji pridonose razvoju područja za koje se sklapa razvojni sporazum te se planiraju sredstva za njegovu provedbu. (www.ravidra.hr)