Centar za posjetitelje Dvorac Janković: Predstavljanje ”Studije valorizacije kulturne ostavštine obitelji Janković”

U utorak 15. svibnja, s početkom od 11,00 sati, u Restoranu Park u Suhopolju, održat će se predstavljanje ”Studije valorizacije kulturne ostavštine obitelji Janković” izrađene u sklopu provedbe projekta ”Centar za posjetitelje – Dvorac Janković”.

Na predstavljanju će se govoriti o vlastelinstvu Suhopolja i plemićkoj obitelji Janković od Bribira i Voćina, o samom Dvorcu Janković u Suhopolju, o etnološkim predmetima i muzejskim zapisima kao svjedočanstvu razvoja suhopolja, te kulturnoj ostavštini obitelji Janković u funkciji turizma, odnosno integriranja u mrežu proizvoda i pozicioniranja u turističkom smislu.

Projekt Centar za posjetitelje – Dvorac Janković providi Virovitičko-podravska županija u suradnji s projektnim partnerima, VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj VPŽ, Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, Općinom Suhopolje i Gradskim muzejom Virovitica. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 40 milijuna kuna. (www.vpz.hr, Fotografija: 3LHD)

za dvorac jankovic

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content