Članovi Udruge pčelara ”Pčelica” iz Orahovice posjetili dječje vrtiće i educirali najmlađe

Članovi Udruge pčelara ”Pčelica” Orahovica u povodu Svjetskog dana pčela, organizirali su posjet dječjim vrtićima kako bi educirali najmlađe o životu pčela, proizvodnji meda, ali prije svega o zdravlju i korisnosti pčela u životu čovjeka:

-Najmlađi znaju da pčela proizvodi med i da ih ona može ubosti pa je čest njihov strah od pčele. Upravo u cilju da im pokažemo koliko je pčela važna u životu čovjeka i koliko zdravih i korisnih stvari ona donosi, organizirali smo ovaj posjet vrtićima. Sobom smo donijeli jedan ram sa živim pčelama iz naših košnica što je djeci bilo najzanimljivije, pokazali i maticu, dakle majku svih pčela te pojasnili kako to pčele proizvode med, propolis i ostale proizvode.

Djeca su bila prepuna pitanja i zato smo presretni što smo obišli dječje vrtiće, i to će u budućnosti biti praksa u našem radu. Poklonili smo male bočice meda, a eto na našu radost oni su nama poklonili pčele ne cvijetu od papira, rad njihovih ruku što nas je posebno razveselilo i definitivno će ti suveniri krasiti naše štandove na svim sajmovima i događanjima na kojima budemo prisutni. – rekao je predsjednik Pčelice Duško Grdić uz kojeg je vrtiće iz Pelice posjetio i tajnik Udruge Branko Borić.

U svakom slučaju, sjajna ideja i provedba orahovačkih pčelara koji su u druženju s najmlađima pokazali da pčela nije niti malo opasna, već naprotiv posebna čovjekova snaga zdravlja u životu. (www.icv.hr, vg)

2105pcelari2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content