FOTO: Djeca dječjih vrtića iz Virovitice i Pečuha sudjelovala u radionici na temu „Voda“

U organizaciji Dječjeg vrtića „Cvrčak“ iz Virovitice 9. svibnja održana je radionica na temu prirodnog elementa vode u kojoj su uz djecu virovitičkog vrtića sudjelovala i djeca iz vrtića „Miroslav Krleža“ u Pečuhu u susjednoj Mađarskoj. Tom prilikom mališani su izveli scensko uprizorenje slikovnice na temu vode, a nakon toga su u dvorištu vrtića sudjelovali u sportskim i kreativnim igrama.

Radionica kojom je nastavljena plodna suradnja dvaju vrtića sastavni je dio implementacije projekta „4 Elements 4 Kids from cross border cooperation and education adjusted for pre-school children“ (4E4K) odobrenog u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Nositelj projekta je Dječji vrtić „Cvrčak“ Virovitica, a projektni partneri Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom „Miroslav Krleža“ Pečuh i Razvojna agencija VTA.
Cilj i ovog i drugih projekata koje provode ta dva vrtića je kroz edukativna, zabavna i sportska druženja povezati djecu dviju susjednih država te s obzirom da se radi o hrvatskom vrtiću u Mađarskoj, pridonijeti što boljem savladavanju hrvatskog jezika. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”455219″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content