FOTO: Pitomača i Suhopolje u finalu Županijskog nogometnog kupa

U srijedu su odigrane dvije uzbudljive utakmice poluzavršnice županijskog nogometnog kupa za seniore. U sudaru dvije momčadi iz četvrte lige u Virovitici, više su pokazali gosti iz Pitomače. Od samog početka utakmice bili su u rezultatskoj prednosti, dok su domaći igrači uspjeli izjednačiti tek na samom kraju utakmice. Loše vrijeme je prorijedilo posjetu navijača. Zgoditke za Viroviticu su postigli Milorad Šipka, Sandi Kovač i Krešimir Crvenka, dok su strijelci za Pitomaču bili Petar Škrinjar, Nikola Plavšić i Milan Prlić. Utakmica je završila rezultatom 3:3.

  • Zadovoljan sam plasmanom u finale, gdje ćemo u dvije utakmice pokušati nadvisiti Suhopolje i plasirati se u dalje natjecanje – nakon utakmice nam je izjavio trener Pitomače Anton Pranjić.

Suhopoljski dvoboj je bio puno posjećeniji. S bušetinskim nogometašima došli su njihovi brojni navijači. Bušetina 1947. je povela zgoditkom Ante Hruze. Do odmora Suhopolje je preokrenulo rezultat preko Lovre Štefanca, Nikole Menegatija iz kaznenog udarca i Marka Sertića. U 44. minuti zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti igrač Bušetine David Sabo. U drugom dijelu domaća momčad je materijalizirala svoju brojčanu prednost i postigla još tri zgoditka. Strijelci su bili Marko Sertić, Antonio Babec i Zdenko Lončarek. Janko Brlas je svojim zgoditkom smanjio domaću prednost na konačnih 6:2. Bušetinski navijači nisu bili zadovoljni sucima.

Ovo je Suhopolju četvrto finale županijskog kupa u posljednjih pet sezona, a treći puta uzastopce su prvi u 1. ŽNL. O žustrini i žaru na utakmicama govori i broj kartona, u Virovitici ih je dodijeljeno jedanaest, a u Suhopolju sedam. Tako u finale su se plasirali nogometaši Pitomače i Suhopolja. (www.icv.hr, mš, foto: Matija R. i Mario Š.)

[g-gallery gid=”458427″ watermark=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content