Volonteri slatinskih volonterskih klubova uživali u ”Dravskoj priči”

U okviru projekta ”Volontiram, srce diram”, kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, nositelja projekta Društva “Naša djeca” Slatina, volonteri volonterskih klubova OŠ “Josipa Kozarca”, OŠ “Eugena Kumičića” i Industrijsko-obrtničke škole Slatina, u pratnji predstavnika Društva “Naša djeca” Slatina, Snježane Pačarić, Julijane Pavlešić, Sanele Tot, Helene Pačarić, Martine Radočaj, Ksenije Vujanović-Juras, te voditeljice volonterskih klubova osnovnih škola Svjetlane Dupan, Vere Menčik i Agate Bočkai, Udruge mladih KRIK, Kluba urbane kulture, Biciklističkog kluba Slatina i Foto-video kluba Slatina sudjelovali su na dvodnevnom druženju u hostelu ”Dravska priča”, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i Ekološkom mrežom Virovtičko-podravske županije, koji je dio prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

biciklisti1 1 Custom

Dvodnevno druženje ujedno je i centrala i završna aktivnost akcije ”Hrvatska volontira” koja se provodi u cijeloj Hrvatskoj, a cilj organiziranja dvodnevnog edukativnog izleta bio je nagrada sudionicima projekta, te omogućavanje snaženijeg povezivanja. Ciljevi aktivnosti u potpunosti su ispunjeni. Uz aktivnosti vožnje biciklima u pratnji stručnog vodiča ustanove i članova Biciklističkog kluba Slatina poučnom stazom ”Dravi u zagrljaj”, za volontere i sudionike druženja organizirane su zabavne, društvene i edukativne igre, a djeca su uz malu pomoć odraslih, okupljeni u timove, pripremali obroke za sve sudionike. Djeci su se vrlo susretljivi i marljivi djelatnici Javne ustanove na čelu s ravnateljicom Tatjanom Arnold-Sabo cijelo vrijeme boravka trudili ugoditi, a i naučiti ih zanimljive i dosta nepoznate činjenice o flori i fauni noskovačkog kraja, što na edukativnim radionicama, što na prezentacijama. Još jedna od aktivnosti koja je vrlo zainteresirala djecu, a i odrasle bio je kviz znanja o ”Dravskoj priči”, volontiranju, te kviz općeg znanja.

Drava 1 Custom

Na druženju se okupilo oko 50 volontera, a tijekom oba dana sudionike su posjećivali roditelji, prijatelji i poznanici. Svi posjetitelji oduševili su se uređenim zdanjem, prirodom, životinjama, te na poseban način uređenim interijerom svih prostorija.

kviz4 1 Custom

Po završetku druženja djeca su dobila uspomenu na sudjelovanje, a kući su ponijeli i vrlo lijepe utiske o hostelu ”Dravska priča”, o ljudima dobrog srca-zaposlenicima hostela, odnosno Javne ustanove kao i lijepa sjećanja na druženje i zajedništvo i osjećaj činjenja dobrog kroz volontiranje. (www.icv.hr, ADF, DND Slatina)

konji Kc i biciklisti1 1 Custom određivanje timova za kuhanje1 1 Custom zabava i mini festival2 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content