Grad Virovitica putem javnih radova zaposlit će 70 osoba

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica najavio je nove javne radove za jedinice lokalne samouprave za revitalizaciju javnih površina. Program je namijenjen za 13 općina i 3 grada na području naše županije, a temeljem istog osigurane su plaće za 320 osoba u trajanju od 6 mjeseci.

U realizaciju programa zapošljavanja prvi je krenuo Grad Virovitica koji je raspisao natječaj za program javnih radova kojim će biti obuhvaćeno 70 osoba, a koji je objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Zapošljavanje je usmjereno prvenstveno na kategorije teže zapošljivih osoba na tržištu rada. Ciljane skupine, koje se financiraju 100 posto bez obzira na duljinu prijave u evidenciji su, među ostalima, hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, roditelji s 4 i više malodobne djece, zatim osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih 3 i više godina te osobe starije od 50 godina prijavljene u evidenciju dulje od 6 mjeseci.

Javni radovi financiraju se putem sredstava Europskog socijalnog fonda te je stoga vrlo važno pridržavati se procedure, kao i propisanih uvjeta za korištenje navedene mjere. (virovitica.hr; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content