Kad Slavonci zapjevaju u srcu Zagorja

Članovi Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata iz Duge Međe i Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i grada Zaboka, dugogodišnji su prijatelji i zajedno rade niz projekata na korist hrvatskim braniteljima, ali i ljudima općenito s oba područja. Redovni su gosti jedni drugih na raznim manifestacijama čime žele pokazati zajedništvo među braniteljima i danas. Dugomeđani su nedavno nazočili proslavi 23 godine od VRO BLJESAK koja je bila održana u Zaboku:

– Predsjednik zabočkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Josip Horvatin podrijetlom je iz Duge Međe, dok je naš član i Josipov bat, Mirko Horvatin, ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije Barun i ta poveznica nas je zapravo i spojila. Prigodom obljetnice Bljeska održane su sportske igre branitelja na kojima su naši članovi bili najbolji u beli i visećoj kuglani. Drugog dana boravka u Zagorju upriličen je prijem kod župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i gradonačelnika grada Zaboka Ivana Hanžeka. Bila je to iznimna čas za nas i moram reći veliko hvala predsjedniku županijskog UDVDR-a Stjepanu Pavlišu te predsjedniku ogranka Zabok Josipu Horvatinu te članovima Udruge na sjajnom gostoprimstvu. – rekao je predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta.

Slavonci su kako ti njima i priliči u Zagorje došli s tamburašima pa su branitelji zapjevali i zasvirali po jednu zagorsku i slavonsku pjesmu, i na taj način istaknuli povezanost i prijateljstvo Zagorja i Slavonije te dokazali da je sam Bog spojio Slavonce i Zagorce. (V.G.)

0405braniteljizabok1 Custom
Kad Slavonci zapjevaju u srcu Zagorja
0405braniteljizabok3 Custom
Na prijemu kod gradonaèelnika Zaboka

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content