Kreativna udruga Unikat i dalje oduševljava svojom maštom i kreativnošću

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je i ove godine Dane otvorenih vrata udruga, trodnevno događanje kojem je cilj približiti javnosti programe i projekte od interesa koje udruge provode za opće dobro.

Dio ove manifestacije bila je i Kreativna udruga Unikat iz Virovitice koja je organizirala radionicu oslikavanja platnenih vrećica. – Vrećice smo oslikavale preko šablona s akrilnim bojama i flomasterima, a kreativnost je došla do punog izražaja. Ovu radionicu smo povezali s jednom drugom akcijom, odnosno projektom „Misli zeleno“, a cilj je potaknuti na što veću upotrebu platnenih vrećica te ukazati na štetnost plastičnih za okoliš, rekla je predsjednica Kreativne udruge Unikat Jasna Baranjec – Keserica.

MG 3152

Inače, Udruga je prošle godine započela s projektom „Bakina škrinjica“, koji će nastaviti i ove godine. Kroz projekt članice nastoje upoznati nove članove s izradom tradicijskog nakita našeg kraja. Drugi zanimljiv projekt je „Virovitička priča“, a zamisao je da se na različitim uporabnim predmetima kroz prepoznatljive građevine prikaže naš grad. U provedbi navedenih projekata Kreativnoj udruzi Unikat pomažu virovitičke gradske tvrtke, Virkom, Poslovni park i Flora. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

[g-gallery gid=”459002″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content