MINISTAR GORAN MARIĆ U RADNOM POSJETU ŽUPANIJI Ministarstvo državne imovine poklonit će Županiji nekretninu iza Kurije Janković

Ministar državne imovine u Vladi Republike Hrvatske, Goran Marić, u utorak je posjetio Virovitičko-podravsku županiju i održao sastanak sa svojim domaćinima virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, kao i gradonačelnicima i načelnicima s područja Virovitičko-podravske županije. Sastanku su uz brojne dužnosnike  prisustvovali i saborski zastupnik Josip Đakić i državni tajnik Tomislav Boban. U Hotelu Kurija Janković U Kapela Dvoru govorilo se o raspolaganju državnom imovinom u korist lokalne samouprave, a osim toga, predstavljen je i projekt nastavka obnove Kurije Janković u Kapela Dvoru.

MG 7074

Ministar Marić najavio je kako će Ministarstvo Županiji pokloniti nekretninu iza Kurije Janković kako bi se projekt obnove mogao nastaviti. – Rješavamo predmet po predmet, informirali smo načelnike i gradonačelnike o novom Zakonu upravljanja državnom imovinom, što on donosi i koje sve koristi donosi jedinicama lokalne samouprave – rekao je ministar Marić, dodajući kako će se novi sastanak održati za nekoliko mjeseci.

MG 7113

Potpisan je ugovor s Gradom Orahovicom o darovanju nekretnine koja je potrebna za proširenje odlagališta komunalnog otpada te će sada Grad Orahovica moći prijaviti projekt reciklažnog dvorišta. Vrijednost darovanog zemljišta je 749.000 kuna. Zadovoljan sastankom je i župan Igor Andrović. – Ukupno smo iznijeli 50 predmeta neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, dotaknuli smo se onih najhitnijih i najpotrebnijih. Izuzetno sam zadovoljan sastankom jer smo već neke stvari riješili i neki će se predmeti početi rješavati od ponedjeljka – istaknuo je župan Andrović.
(www.icv.hr, ml; foto: M.Rođak)

[g-gallery gid=”459750″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content