Mladi kineziolog iz Slatine Milan Šnjarić kondicijski je trener u Al Ainu, momčadi koja “hara” Emiratima

Ljudi iz manjih hrvatskih gradova i mjesta ponosni su na svaki uspjeh svojih, domaćih sportaša koji postignu u nekim većim domaćim ili stranim klubovima, jer oni istovremeno promiču svoj mali kraj.

Iako su sportaši natjecatelji uvijek u prvom planu, poznata su njihova imena, prati se svaki njihov korak, dok brojni sportski djelatnici, koji su također zaslužni za njihove uspjehe, ostaju u sjeni i u medijima nerijetko zapostavljeni.

Negdje između natjecatelja i članova stručnih stožera nalaze se treneri koji su u nogometu ipak mnogo poznatiji nego u mnogim drugim sportovima. Tako je bivši trener Dinama Zoran Mamić hrvatskoj sportskoj javnosti vrlo dobro poznat, jednako po njegovu uspješnom trenerskom radu, ali i bratu Zdravku te mnogobrojnim aferama vezanim uz moćnu obitelj Mamić. Zoran Mamić prije nekoliko dana sa svojim klubom Al Ainom osvojio je dvostruku krunu, naslov prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata te Predsjednički kup. No, manje je poznato tko još je, osim Mamića, zaslužan za taj veliki uspjeh. Na poduljem popisu Hrvata koje je Mamić poveo sa sobom na egzotični put i našao im posao u Al Ainu, nalaze se pomoćni treneri Damir Krznar i Željko Sopić, trener vratara Miralem Ibrahimović, kondicijski treneri Ivan Štefanić i Milan Šnjarić, analitičar Vedran Attias, fizioterapeuti Ivica Oršolić, Marin Polonijo i Božo Šinković, dr. Jurica Rakić, trener U-21 momčadi Joško Španjić. Zanimljivo, Al Ain je posljednji naslov prvaka svoje zemlje osvojio 2015. godine, a i tada ga je s klupe vodio hrvatski, sadašnji izbornik “kockastih”, Zlatko Dalić.

U zaslužnoj ekipi Al Aina je, između ostalih, i Milan Šnjarić, mladi kineziolog iz Slatine koji radi kao jedan od dvojice kondicijskih trenera kluba.

– S obzirom na to su dečki Al Aina ove godine premoćno uzeli prvenstvo, postigavši najviše, a primivši najmanje pogodaka, uz najdulji pobjednički niz, nema sumnje da velike zasluge za fantastičnu pripremljenost igrača, osim treneru momčadi Mamiću, idu i na račun ovoga mladog slatinskog kineziologa – prokomentirao je uspjeh arapskog kluba Damir Jukić, sportski novinar Radio Slatine.

snjaric1 e1525776539654

Milan Šnjarić bio je član stručnog stožera kadetske ekipe Dinama kad su ti mladići 2013. godine na Old Traffordu postali prvaci osvojivši Manchester Nike Premier Cup, i tako stali uz bok igračima do 15 godina iz klubova kao što su Real Madrid, Manchester City, Porto, Barcelona, koji su osvajali taj prestižniji turnir.

Tridesetogodišnji Šnjarić je sa sedam godina posao član slatinske Škole nogometa. S 14 godina preselio je u Zagreb i nastavio trenirati u Dinamu i Hrvatskom dragovoljcu, kasnije je upisao Kineziološki fakultet. Nogomet je bio i ostao njegova velika ljubav, a eto sreću i poslovni uspjeh pronašao je u dalekim Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Milan je s 14 godina radi nogometa otišao u Zagreb. Znali smo da vrijedi, ulagali smo u njega i nije nam žao. On sada radi ono što voli, nogomet mu leži, drago nam je što postiže dobre rezultate i ponosni smo na njegove uspjehe. Milan je imao sreću što je radio s dobrim trenerima i dobrim ekipama. Nakon izuzetnih rezultata momčadi Al Aina, Zoranu Mamiću stižu ponude sa svih strana. Ako slučajno i promijeni klub, nadamo se da će Milan ostati u njegovu stručnom timu, kaže Milanov otac Željko Šnjarić. (www.glas-slavonije.hr, pž)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content