Olakšavanje pristupa tržištu za 84 mlade nezaposlene osobe strukovnih zanimanja

U Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici danas je održano predstavljanje projekta pod nazivom „Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije“ koji provodi Arheološki muzej u Zagrebu. Projekt je vrijedan 789.294,63 kune, sa 85 posto sufinancira ga Europski socijalni fond, a preostali iznos od 15 posto Ministarstvo kulture. Suradnik na projektu je Gradski muzej Virovitica, kojemu se u provedbi pridružio i Panonski drvni centar kompetencija.

Cilj projekta je olakšavanje pristupa tržištu rada mladim nezaposlenim osobama, njih 84, od 15 do 25 godina, koje su završile strukovne škole u 5 hrvatskih županija i Gradu Zagrebu kroz kulturu i umjetničku edukaciju te proces kreiranja inovativnih umjetničkih proizvoda. Rezultat projekta bit će inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji baštine koji će biti predstavljeni u muzejima, dok se u virovitičkom konkretno radi o suveniru karakterističnom za naše područje, a to su kelti. Prva kulturno-umjetnička radionica u Virovitici održat će se početkom listopada, a ciljna skupina bit će pozvana pospredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s kojima je dogovorena suradnja.

Predstavljanju su uz domaćicu, direktoricu Panonskog drvnog centra kompetencija Ivanu Filipović, nazočile i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej, kao i voditeljica projekta Zorica Babić, koja je predstavila ovaj projekt. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”456297″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content