Općina Lukač razveselila mališane predstavom

Odlukom načelnika Đure Bukvića Općina Lukač je 14. svibnja mališane razveselila zanimljivom predstavom. U holu OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje bilo je živopisno, raspjevano i razigrano. Razlog tomu bio je monomjuzikl “Petrica Kerempuh” u izvedbi Medley teatra, glazbeno-scenskog ansambla iz Zagreba, koje je ovu predstavu organiziralo u koprodukciji s Kazališnom družinom Pinklec.

Predstavu su pogledali učenici 4. i 5. razreda, a njihovu je pažnju najviše zaokupio i za veselo raspoloženje se pobrinuo šaljivi borac za pravdu, Petrica Kerempuh, kojega je na pozornici utjelovio glumac Igor Baksa s ciljem da na duhovit način iskritizira društvene mane poput škrtosti, bahatosti, nasilja, hvalisavosti i lijenosti. Petrica Kerempuh kroz svoju glazbeno-scensku avanturu ispričao je priču o sebi i svojim stalnim borbama protiv ljudske zloće i nepravde. Predmete iz svog kofera, pa čak i dijelove svoga tijela pretvara u lutke tog urnebesnog cabareta. Ne samo da svira tamburu, već i pjeva na različitim narječjima Lijepe Naše oživljavajući dogodovštine sa svojih putovanja, a uza sve to još stigne biti zaljubljen.

Ova interaktivna predstava prožeta neumornom igrom na pozornici izazvala je oduševljenje među učenicima već u prvim sekundama kada je glavni glumac izašao na pozornicu iz publike gdje se već moglo naslutiti da će njegov lik donijeti obilje smijeha. (www.icv.hr)