Općina Lukač razveselila mališane predstavom

Odlukom načelnika Đure Bukvića Općina Lukač je 14. svibnja mališane razveselila zanimljivom predstavom. U holu OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje bilo je živopisno, raspjevano i razigrano. Razlog tomu bio je monomjuzikl “Petrica Kerempuh” u izvedbi Medley teatra, glazbeno-scenskog ansambla iz Zagreba, koje je ovu predstavu organiziralo u koprodukciji s Kazališnom družinom Pinklec.

12

Predstavu su pogledali učenici 4. i 5. razreda, a njihovu je pažnju najviše zaokupio i za veselo raspoloženje se pobrinuo šaljivi borac za pravdu, Petrica Kerempuh, kojega je na pozornici utjelovio glumac Igor Baksa s ciljem da na duhovit način iskritizira društvene mane poput škrtosti, bahatosti, nasilja, hvalisavosti i lijenosti. Petrica Kerempuh kroz svoju glazbeno-scensku avanturu ispričao je priču o sebi i svojim stalnim borbama protiv ljudske zloće i nepravde. Predmete iz svog kofera, pa čak i dijelove svoga tijela pretvara u lutke tog urnebesnog cabareta. Ne samo da svira tamburu, već i pjeva na različitim narječjima Lijepe Naše oživljavajući dogodovštine sa svojih putovanja, a uza sve to još stigne biti zaljubljen.

Ova interaktivna predstava prožeta neumornom igrom na pozornici izazvala je oduševljenje među učenicima već u prvim sekundama kada je glavni glumac izašao na pozornicu iz publike gdje se već moglo naslutiti da će njegov lik donijeti obilje smijeha. (www.icv.hr)

13 Custom 14 Custom 15 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content