OPĆINSKO VIJEĆE PITOMAČA Uskoro početak obnove rodne kuće Petra Preradovića

Članovi Općinskog vijeća Pitomače donijeli su I izmjene i dopune proračuna kojima je zbog uravnoteženja prihodovne s rashodovnom stranom proračun s dosadašnjih 29,990 milijuna kuna povećan na 35,197 milijuna kuna. Kao najpovoljnija ponuda nakon provedenog nadmetanja za obnovu rodne kuće Petra Preradovića u memorijalni muzej s iznosom od 5,627 milijuna kuna na sjednici je izabrana tvrtka „Bistra“ iz Đurđevca, a za uređenje pješačke staze i pješačkog prijelaza u sklopu postojećeg željezničko-cestovnog prijelaza s ponudom od 224.550 kuna tvrtka „Kograd“ iz Pitomače.

IMG 7989

Na sjednici Vijeća donijeta je i odluka o davanju financijskog osiguranja u obliku bjanko zadužnice za dva odobrena projekta Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, “Zajednički dom” i projekta “Centar kompetentnosti za poljoprivredu, ekološku poljoprivredu i agroturizam u Pitomači“. Nakon što je ponuda pitomačke tvrtke „Alumontaža“ odabrana kao najpovoljnija za kupnju građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni “Rakitka 1” u Kladarama radi izgradnje poslovne hale, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu općinski vijećnici su imenovali članove povjerenstava za zakup, odnosno uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača te prihvatili i predložene I. izmjene i dopune financijskog plana Centra za kulturu „Drago Britvić“.

IMG 7988

Vijećnici su donijeli i odluku o dodjeli općinskih priznanja koja će se laureatima dodijeliti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati 14. lipnja povodom proslave Dana općine. Tako će Zlatna plaketa “Grb Općine Pitomača” biti dodijeljena ministrici kulture, dr. sc. Nini Obuljen Koržinek, srebrna Tamburaškom orkestru HRT-a, a Povelje s likom Petra Preradovića dobit će Dobrinko Vedriš i Edvard Željko Barčan iz Pitomače, Josip Mikolčić iz Lukača, Siniša Krajač iz Zagreba, Sani Lukić iz Bjelovara, Hrvatski radio Studio Osijek te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content