PAPUK EXTREME CHALLENGE Sportsko-turistički spektakl u Orahovici započinje u petak, 1. lipnja

U petak, 01. lipnja, u 10 sati, na orahovačkom Jezeru kreće veliki sportsko-turistički spektakl, “Papuk exteme challenge” u organizaciji Plivačkog kluba Orahovica, a u sklopu ovogodišnjeg 50. Orahovačkog proljeća.

Riječ je o nizu sportskih natjecanja među kojima Triatlon klub “Swibir” iz Zagreba priprema Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu koje ujedno služi i kao kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, potom “Baraber extreme team” iz Belišća organizira trail polumaraton (21km) i maraton (42km), Biciklistički klub “LOOD” Orahovica Croos country MTB utrku Slavonske lige, Plivački klub Orahovica Prvenstvo Slavonije i Baranje u daljinskom plivanju, DRSV “Viking” iz Feričanaca Spartan race ili utrku sa zapregama, sudjeluju još Aktiv Osijek Razvojno-sportska akademija sa plivačkim kampom, BK Weekend warriors s enduro biciklizmom, a uključit će se planinari, izviđači i mnoštvo drugih sportskih i adrenalinskih udruga iz cijele Hrvatske. Natjecatelji su pristigli iz sedam država i to Norveške, Španjolske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i naravno najvećim brojem iz Hrvatske.

papuk ektreme Custom

Sva elitna polja na svim borilištima su u potpunosti puna tako da nas očekuju vrlo jake i neizvjesne borbe za postolja i pobjednike. Kako je rečeno iz Udruge organizatora, najveća i najjača konkurencija nalazi se na Prvenstvu Hrvatske u triatlonu gdje su došli elitni sportaši iz 5 zemalja i klubovi iz cijele Hrvatske.

-Naše Orahovčane očekuje vrlo teška i neizvjesna bitka do samog kraja za samo 6 slobodnih mjesta za ulazak u Reprezentaciju Hrvatske i nastup na Svjetskom prvenstvu. Stoga pozivam sve Orahovčane da dođu podržati ove sjajne, mlade sportaše. – rekao je predsjednik PK Orahovica Nikola Borić.

U sklopu ove sjajne manifestacije uz niz sportskih utrka, bit će još pregršt predavanja, sportski kamp, koncerti i sve to do nedjelje, 03. lipnja, a za sve sudionike i posjetitelje osiguran je velik broj porcija prepoznatljivih slavonskih specijaliteta. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content