Prijavite se na „Izbor najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije“ za 2018. godinu

Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove objavio je poziv za „Izbor najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije“ za 2018. godinu.

Žene s ruralnih područja su vrijedne, uporne, snalažljive, uspješno savladavaju brojne obveze i vješto igraju nekoliko uloga istovremeno. One su aktivne poljoprivrednice i poduzetnice, one su domaćice, supruge i majke. Angažirane gotovo 24 sata na gospodarstvu i u obitelji, a uspijevaju odvojiti i pokoji trenutak za sebe baveći se onim što ih opušta i veseli. Ipak, često je uloga seoske žene nedovoljno cijenjena i priznata te njihov doprinos cjelokupnom društvu uglavnom prolazi nezapaženo.

Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja, uz promoviranje te važne uloge žena na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine.

Najuzornija seoska žena Virovitičko-podravske županije treba biti dobi između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama.

Stoga, pozivaju se sve uzorne žene s područja Virovitičko-podravske županije, ali i one koje prepoznaju osobu u svojoj sredini navedenih kvaliteta, da se/ju prijave za Najuzorniju seosku ženu Virovitičko-podravske županije za 2018. godinu.

Prve tri izabrane uzorne seoske žene na županijskom izboru, bit će ujedno i predstavnice Virovitičko-podravske županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2018. godinu, koji će se ove godine održati 14. listopada 2018. u Zagrebu.

Prijava mora sadržavati:
• ime i prezime kandidatkinje,
• adresu stalnog boravka,
• kontakt podatke,
• datum i godina rođenja,
• bračno stanje,
• broj djece,
• zanimanje,
• državljanstvo,
• kratak životopis.
Prijave se primaju do 15. lipnja 2018. godine na adresu:
Virovitičko-podravska županija,
Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove
– za Izbor najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije –
Trg Ljudevita Patačića 1
33 000 Virovitica. (www.vpz.hr, Fotografija: Ivan Šemper)

Prijava za Izbor najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije“ za 2018. godinu. (preuzmi)

Poziv za Izbor najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije“ za 2018. godinu. (preuzmi) (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content