SAMO HRABRO! Zvonko napravio prvih 20-ak koraka nakon nesreće

Stajati na obje noge i napraviti prvih 20-ak koraka nakon nesreće neopisiv je osjećaj za našeg Zvonka Horvata. S ovim upornim i hrabrim čovjekom razgovarali smo jučer u popodnevnim satima nakon što je odradio svoje vježbe za taj dan.
– Ovo je četvrti dan kako imam probne proteze za obje noge. Danas sam napravio 20-ak koraka i super sam zadovoljan – rekao je Zvonko, koji s vježbama počinje od jutra kako bi ojačao mišiće na nogama i rukama. I dalje mu problem i puno veći napor predstavlja nedostatak ruke, no ne predaje se.
– Da imam ruku, vjerojatno bih već prohodao. Drugi pacijenti u toplicama koji su također imali obje amputacije nogu kao ja, ali imaju ruku, s puno slabijim mišićima u nogama od mene hodaju – kaže Zvonko, ne gubeći nadu jer samo tako može uspjeti.

– Sada moram puno raditi i truditi se jer ja nisam bolestan, ali moram raditi na jačanju mišića – kaže naš junak sretan i zadovoljan što mu već sada sve manje treba pomoć. – Kada sam došao u toplice, moralo mi je pomagati njih četvero da ustanem, a sada mi pomažu samo supruga i jedan fizioterapeut – priča nam Zvonko zadovoljan napretkom. No, kako kaže, najveća podrška mu je supruga.
– Supruga je stalno uz mene, ohrabruje me, viče na mene kada sam zločest – našalio se Zvonko, te dodao da mu jako puno znači što je uz njega i da je nema, ne znam kako bi sam prolazio kroz sve ovo. (www.icv.hr, žđ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content