SKUPA VOŽNJA KROZ SUHOPOLJE Zbog 126 km/h iz džepa si “izbio” 5.000 kuna

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i 11 s materijalnom štetom. Teško ozlijeđena osoba je bila pješak koji je nastradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u Virovitici.

Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 467 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 187 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 95 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 126 km/h utvrđena je u subotu oko 16,50 sati u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju, na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su zadržane 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 3 su osobe uhićene, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog tjedna, od 14. do 20. svibnja 2018. godine policijski službenici su na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru teretnih vozila i autobusa, a sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL. Ukupno je izvršen nadzor 81 teretnog vozila kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 48 prekršaja.
(www.icv.hr; PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content