SLATINA Spremišni prostor Zavičajnog muzeja prenamjenit će u novi dio Gradske knjižnice

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u suradnji s osnivačem, Gradom Slatinom, a uz pomoć ARHIS-a d.o.o., za projektiranje, građenje i nadzor, realizirat će projekt adaptacije i proširenja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

Radove izvodi Građenje Marković d.o.o. Proširenje knjižnice ostvarit će se spajanjem s prostorom koji mnogi građani izgovaraju s nostalgijom, tzv. ”Mliječnim restoranom”, a donedavnim spremišnim prostorom Zavičajnog muzeja Slatina.

Radovi na adaptaciji i proširenju teku prema planiranom rasporedu. Financijska sredstva za proširenje i adaptaciju osigurat će Grad Slatina te Ministarstvo kulture u iznosu od 400.000 kuna. Pomoć Ministarstva kulture pri ostvarivanju adaptacije Gradske knjižnice i čitaonice Slatina jedna je značajna sastavnica Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske.

U drugom dijelu prostora, pregrađenom i zaštićenom od prašine i buke, odvija se nesmetana posudba građe i kulturno-edukativne aktivnosti za sve dobne skupine korisnika. Knjižničarke redovno svakoga četvrtka posjećuju specijalističku pedijatrijsku ordinaciju dr. spec.sped. Željkice Gerenčir i čitaju naglas djeci, podržavajući tako Nacionalnu kampanju za čitanje djeci od rođenja. (www.icv.hr, ADF; GKiČ Slatina Ana Knežević)

[g-gallery gid=”457211″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content