U četvrtak, 31. svibnja u Čačincima kulturno-zabavna manifestacija “Tijelovo 2018″

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i KUD-a Čačinci u četvrtak, 31. svibnja, održat će se kulturno-zabavna manifestacija “Tijelovo 2018″. Manifestacija obuhvaća duhovnu i kulturnu dimenziju kroz prikaz običaja na području općine Čačinci. Program će započeti u 17 sati svečanom procesijom čačinačkim ulicama koju će predvoditi župnik Nedjeljko Androš. Uz tradicionalne duhovne pjesme moliti će se kod svake sjenice (postaje) uz sudjelovanje brojnih predstavnika KUD-ova i udruga, kao i ostalih vjernika te posjetitelja.

Nakon toga u Sportskoj dvorani u Čačincima s početkom u 18.30 sati na međunarodnoj smotri folklora nastupat će devet KUD-ova: KUD “Sloga” Satnica Đakovačka, Udruga “Šokačka grana” Osijek, KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac, Udruga žena Dinjevac, KUD “Sarvaš”, KUD “Mikleuš”, Bunjevački Kulturni Krug iz mađarskog Csavolya, KUD “Crkvari” i domaćin KUD “Čačinci”.

Smotru  će svečano otvoriti župan VPŽ Igor Andrović. Posjetitelji će imati priliku vidjeti pravo bogatstvo slavonske nošnje, slušati glazbu kakvu samo Slavonija može ponuditi, uživati u plesnim koracima snaša i bećara kojima će se naravno pridružiti i gosti iz susjedne nam Mađarske. U večernjem dijelu manifestacije predviđen je koncert TS Bekrije i Stjepana Jeršeka Štefa, te zabava s večerom za sve nazočne. – rekla je Ana Herceg iz TZ Ureda Čačinci. (www.icv.hr, žđl, vg)

tijelovo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content