Učenici Gimnazije Petra Preradovića i Tehničke škole Virovitica i ove godine uspješni u Puli

7. svibnja 2018. u Puli je održan 13. festival matematike na kojem su Gimnaziju Petra Preradovića predstavljale dvije ekipe, a Tehničku školu Virovitica jedna ekipa. Na natjecanju su u kategoriji GIGA (srednje škole) sudjelovale 48 ekipa iz cijele Hrvatske, a ekipe su činili učenici Centara izvrsnosti, gimnazija i tehničkih škola.

Ekipa Gimnazije Petra Preradovića, koju čine Iva Rengel (2.d), Filip Lovrinović (3.d), Sven Balint (3.d) i Mijo Piškur (4.d) osvojila je 4. mjesto, a ekipa koju čine Ina Moslavac (2.d), Vinko Martinčević (3.d), Vedran Bajivić (4.d) i Dino Meter (4.d) 9. mjesto u kategoriji centara izvrsnosti i prirodoslovno matematičkih gimnazija , a u ukupnom poretku zauzeli su 5. i 11. mjesto. Mentorice učenicima bile su profesorica Azra Razlog i Mateja Uzelac.

Ekipa Tehničke škole Virovitica, koju čine Zvonimir Kajić (2.r), Toni Biondić (3.r), Karlo Aragović (4.r) i Karlo Vašarević (4.r) osvojila je 5. mjesto u kategoriji tehničkih škola, a 19. mjesto u ukupnom poretku. Mentori učenicima bili su profesor Daniel Golinac i profesorica Vlatka Hižman – Tržić. (www.icv.hr, ar)