Udruga veterana i dragovoljaca DR Ogranak Voćin održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Po ustanovljenju kvoruma, izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2017. godinu iznio je predsjednik udruge Darko Božičković. Predsjednik je iznio i plan rada u tekućoj godini, od kojih je najvažniji događaj organiziranje Hodočašća hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca. Sva izvješća, kao i plan rada, jednoglasno su usvojeni.

Na kraju skupštine nazočnima su se obratili gosti, predstavnici udruga iz Domovinskog rata sa područja Virovitičko-podravske županije, te udruga koje djeluju na području Voćina. Tako su se nazočnima, između ostalih, obratili pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje rada Slatine Ilija Nikolić.

U svom obraćanju, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić stavio je naglasak na organiziranje Hodočašća Gospi Voćinskoj, te pozvao sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata da svojom nazočnošću uveličaju taj događaj, jer to je njihova obaveza.

Prije održavanja skupštine, svi nazočni su se zaputili do spomenika Voćinskoj žrtvi gdje su položili vijence i upaljene lampione, a molitvu za voćinske žrtve u Domovinskom ratu predvodio je voćinski župnik vlč. Mladen Štivin. (www.icv.hr, ADF)

[g-gallery gid=”458701″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content