Vatrogasci svih uzrasta pokazali zavidno znanje i brzinu u Staroj Jošavi

Na starom nogometnom igralištu u Staroj Jošavi, a u domaćinstvu DVD-a Nova Jošava i organizaciji Vatrogasne zajednice Orahovice, održano je općinsko vatrogasno natjecanje među društvima s područja grada Orahovice. Natjecanje je otvorio dopredsjednik VZ Orahovica Ivica Podboj pozdravivši sve ekipe:

-Hvala svim vatrogascima koji su došli na ovo natjecanje u želji da osnaže svoje znanje i pokažu da su spremni za svaki vid intervencije. Svatko tko danas nastupa je veliki pobjednik, a posebno ovi najmlađi koji su došli u velikom broju. – rekao je Podboj.

Kao gosti svoja su natjecanja na istom terenu održale i ekipe VZ Crnac i DVD-a Nova Bukovica/Brezik. S područja Vatrogasne zajednice Orahovica nastupila su društva iz Nove i Stare Jošave te Orahovice i to u 4 kategorije. U kategoriji djece od 6 do 12 godina nastupilo je 4 ekipe, a nakon vatrogasne vježbe prilagođene njima, najbrži i najspretniji bili su članovi DVD-a Stara Jošava 1, drugo mjesto pripalo je drugoj ekipi istog društva, treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Orahovica 1, a četvrto DVD Orahovica 2.

U konkurencijama mladeži 12 do 16 godina i seniora B nastupila je samo po jedna ekipa i to iz DVD-a Orahovica te su ove ekipe osvojila prvo mjesto i plasman na Županijsko vatrogasno natjecanje.

U konkurenciji seniora A, nastupile su dvije ekipe i to DVD-a Nova i Stara Jošava među kojima se vodila mrtva utrka za svaku sekundu. Na kraju, nakon vježbi 31A i trčanja štafete, brža je bila ekipa DVD-a Nova Jošava.

Vatrogasna zajednica Crnac u svojoj je kategoriji imala samo jednu ekipu i to dječju od 6 do 12 godina koji će tako sa zlatom na Županijsko natjecanje kao i djeca iz društva Nova Bukovica/ Brezik.

-Na ovom natjecanju nastupilo je nešto manje ekipa nego je to uobičajeno, no što je tu je. DVD Nova Jošava odradilo je odlično domaćinstvo na terenu DVD-a Stara Jošava i stoga smo zahvalni ovim društvima na uloženom trudu. Čestitam svim pobjednicima, ali svakako i svim sudionicima od djece do odraslih koji su pokazali zavidno vatrogasno znanje, spretnost i brzinu. – rekao je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina.

Natjecanje su sudili Tomislav Ivić, Marijan Gajski i Silvio Vuković iz DVD-a Našice, a kontrolor natjecanja bio je Dejan Kurtanjek iz DVD-a Virovitica dok je odličja uručila gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin čestitavši svim sudionicima na trudu i zalaganju, a posebno na odazivu za natjecanje ove plemenite organizacije. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”459432″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content