“Večer matematike” pokazala da je matematika itekako zabavna

U sklopu Dana škole, učenici i profesorice matematike Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica” priredili su itekako zanimljivu i zabavnu ”Večer matematike” koju je pratila prepuna društvena dvorana školskog centra predvođena ravnateljem škole Zorislavom Milkovićem i učiteljima svih predmeta:

– Ove godine u sklopu Dana škole odlučili smo se uključiti na malo drugačiji način. Kako bismo pokazali da matematika ne mora biti teška te da se uz nju može i sjajno zabaviti, odlučili smo organizirati natjecanje u kojem su sudjelovali svi učenici bez obzira za uzrast. Za natjecanje se prijavilo 20 učenika, a vodeći se spoznajom da je grupni rad izrazito djelotvoran način stjecanja znanja, podijelili smo ih u grupe. Radilo je tako 5 skupina s po četiri učenika, a svaki učenik dobio je skupinu zadataka, a rješenja je trebalo unijeti na zajednički list za odgovore. Učenici su mogli raditi samostalno, ali i međusobno se dogovarati i pomagati unutar skupine, a vrijeme rješenja zadataka je bilo 60 minuta.

Inspiraciju za zadatke našli smo u natjecanju ”Matematički klokan” koje organizira udruga ”Klokani bez granica”, a riječ je o udruzi međunarodnog karaktera koja okuplja predstavnike velikog broja europskih zemalja i njen cilj je popularizirati matematiku te omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Natjecanje uz sklopu ove udruge se organizira svake godine u ožujku, istog dana u isto vrijeme u svim zemljama sudionicama. Vjerujem da je ova naša ”Večer matematike” približila učenicima svu zanimljivost ovog predmeta,a sigurna sam da ćemo ju prakticirati svake godine. – rekla je profesorica matematike Mirjana Steiner uz koju su ovu večer organizirale i njen kolegice Danijela Mikić i Željka Ptiček. U uvodu same večeri svoj rad predstavili su učenici koji su sudjelovali na Europskom statističkom natjecanju, a potom su proglašeni pobjednici natjecanja.

Pobjedu je odnijela ekipa pod nazivom ”Večernji matematičari” s ukupno 197 osvojenih bodova od mogućih 336. Ekipu su činili učenici Katarina Ivić (3a), Andreja Gojić (4a), Marta Vekić (1a) i Luka Jelić (4e). (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content