Zlatko Poslek, Vinko Široki i Željko Lukačević dobili javna priznanja Općine Špišić Bukovica

Povodom obilježavanja Dana općine Špišić Bukovica – Ivanja 2018. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u Špišić Bukovici. Zaslužnima za razvoj općine uručena su javna općinska priznanja. Dobitnici zahvalnica bili su Zlatko Poslek, Vinko Široki i Željko Lukačević.

Zlatko Poslek priznanje je dobio za dugotrajan rad i trajan doprinos u razvoju poduzetništva i poljoprivredne proizvodnje na području općine Špišić Bukovice, za suradnju s Općinom na području poljoprivrede te zapošljavanja, a posebice za nemjerljiv doprinos u uređenju javnih površina u naselju Špišić Bukovica, kao i postavljanju i opremanju dječjeg igrališta u Ulici Petra Preradovića u naselju Špišić Bukovica.

Vinko Široki priznanje je dobio za izuzetan doprinos u cjeloživotnom očuvanju kulturno-materijalne baštine naselja Bušetina, a time i općine Špišić Bukovica. Posebice radi izdavanja tri knjige u kojima je glavna tematika život „Bušetnjana“ i naselja Bušetina unatrag šezdeset godina, a koje su nemjerljivo blago kao podsjetnik za očuvanje kulturne baštine.

Željko Lukačević priznanje je dobio za dugotrajan rad i trajan doprinos u promicanju sporta i ugleda ne samo Nogometnog kluba Bilogora nego i samog mjesta Špišić Bukovice i općine Špišić Bukovice, a posebice nemjerljivog doprinosa da kroz NK Bilogoru u 55 godina njegovog aktivnog djelovanja brojni uzrasti otkriju ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content