FOTO: U Grabiću održan 24. Memorijal ”Mirko Adžić-Zoran Joć”

Hrvatski nogometni klub Grabić proteklog vikenda organizirao je 24. Memorijalni turnir u velikom nogometu posvećen poginulom hrvatskom branitelju Mirku Adžiću i prerano preminulom hrvatskom branitelju i članu kluba Zoranu Joću.

 

Obilježavanje memorijala započelo je u dopodnevnim satima na slatinskom gradskom groblju odavanjem počasti hrvatskim braniteljima kod posljednjih počivališta, gdje su vijence i zapaljene svijeće položili izaslanici HNK Grabić, rodbina i predstavnici Općine Sopje predvođeni načelnikom Berislavom Androšom.

Nogometni turnir igran je na igralištu HNK Grabić, a prije početka prve utakmice svim okupljenima s nekoliko riječi obratio se načelnik Općine Sopje Berislav Androš. Turnir je službeno otvorio sin preminulog hrvatskog branitelja Zorana Joća, Antonio Joć.

Najuspješnija ekipa turnira bila je NK Podravac iz Sopja, drugi su bili nogometaši NK Standarda iz Nove Šarovke, treći NK Dinamo iz Josipova, a četvrto mjesto je pripalo HNK Grabić. Pehare i zahvalnice ekipama uručili su predsjednik HNK Grabić Nedjeljko Benko i član Uprave HNK Grabić Ivica Marković.

Svojim dolaskom Memorijal su uveličali maratonci, članovi Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” istrčavši rutu od Slatine do Grabića. Prije polaska ”Glasnici” su odali počast Mirku Adžiću i Zoranu Joću na grobnim mjestima na slatinskom gradskom groblju.

Plaketa ”Grabićko srce”, kao i zahvalnica za pomoć u organizaciji 24. Memorijala ”Mirko Adžić-Zoran Joć”, dodijeljena je pomoćniku ministra hrvatskih branitelja Nenadu Križiću, koju je u njegovom odsustvu zbog drugih obaveza preuzeo Antonio Joć.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)