HGK Županijska komora Virovitica: Povećana vanjskotrgovinska razmjena

U HGK – Županijskoj komori Virovitica pod predsjedanjem predsjednika Županijske komore Virovitica Ivana Slamića, danas (petak) je održana 96. sjednica Gospodarskog vijeća. Na sjednici se analizirao poslovni rezultati poduzetnika Virovitičko-podravske županije u 2017. godini i aktualno stanje u županijskom gospodarstvu.

Naime, prema pokazateljima evidentno je da su ostvareni ukupni prihodi VPŽ od 4, 25 milijardi, za 10,4 posto veći prema prihodu ostvarenom u 2016. godini. Ujedno, sveukupna vanjskotrgovinska razmjena je prošle godine povećana za 15,08 posto u odnosu na 2016. godinu. Osim toga, razmotren je i „Odnos konkurentnosti Hrvatske i zemalja EU10“, koji je pripremio Sektor za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK.

IMG 2873 Medium

Kao jedan od velikih problema našeg područja, naglasio je predsjednik HGK Županijske komore Virovitica Ivan Slamić, je depopulacija stanovnika, a koja je vidljiva i na razini cijele države.  Prema procjenama Hrvatskog državnog zavoda za statistiku, u 2016. godini u našoj županiji je bilo 79.111 stanovnika, što je u odnosu na popis iz 1991. godine smanjenje za 25.514. stanovnika. Uz članove Gospodarskog vijeća i direktora HGK VPŽ Milana Vanđuru, na sjednici je nazočio i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak. (www.icv.hr, bs)

IMG 2871 Medium

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content