HNK SUHOPOLJE – GNK DINAMO ZAGREB Prisjetimo se utakmice šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa, 25. rujna 2013. godine sastali su se tadašnji HNK Suhopolje i GNK Dinamo Zagreb. Na tribinama stadiona Park skupilo se gotovo pet tisuća navijača. Dolazak lidera prvenstva podsjetio je domaćine na prvoligašku atmosferu kojoj su i sami svjedočili pune četiri godine. Od sezone 1997/98. do 1998/99. Mladost 127 je bila prvoligaš, a ujedno i “crna mačka” za “Modre” koji su se u dvije sezone nekoliko puta “poskliznuli” igrajući protiv suhopoljskih nogometaša.

img 4888 Custom

Utakmica se u Suhopolju i okolici očekivala danima. Igrala se druga minuta kada je službeni spiker Vedran Lesić zagrmio “gooool”. Bila je to solo akcija Domagoja Antolića koji se s lakoćom oslobodio svojih čuvara i sa 20 metara preciznim udarcem pogodio donji desni kut gola na kojima je bio Kristijan Dumenčić. Malo kasnije vratar Suhopolja izašao je kao pobjednik u dvoboju s Čopom. Dinamo je nedoumicu razriješio u 39. minuti. Fatos Beqiraj izborio se za svoju priliku i sa sedam metara snažnim udarcem pogodio ispod Dumenčića.

img 5264 Custom

Posebno je bio zanimljiv završetak jedne Dinamove akcije koju je okončao Jerko Leko prebacivši loptu preko tribine stadiona:

– Svakakvi bekovi su ovdje igrali, ali rijetko tko je prebacio cijelu tribinu – komentirali su bolji poznavatelji prilika na stadionu Park.

img 4919 Custom

“Modri” su u nastavku nastavili u istom ritmu. Igrala se 66. minuta. Ademi se na oko 30 metara od domaćih vrata poigravao s loptom i potom sjajnim udarcem postigao treći pogodak za Dinamo. Idući gol bio je još ljepši. Zvonko Pamić je direktno iz kornera postigao pogodak. Nakon toga domaća igra se raspala, a plod toga je i zgoditak Duje Čopa u 76. minuti. Rukavina je probio lijevi bok, prošao i Dumenčića, dodao Čopu, koji je rutinirano zabio peti gol za Dinamo. Ubrzo nakon toga Duje Čop je ponovno bio u glavnoj ulozi. Probio je lijevi bok, ušao u šesnaesterac i lakoćom zabio za konačnih 0:6.

img 4937 Custom

Rezultat je bio manje bitan, za suhopoljske nogometaše ova je utakmica bila nešto što će pamtiti cijeli život:

-Odgajamo svoju djecu i uživamo. Za nešto više trebalo bi dovesti igrače sa strane, a oni koštaju. I pitanje je bi li nam to donijelo radosti i veselja kao što je to slučaj sada – pričali su domaćini uoči početka utakmice.

capture1 Custom 12

(www.icv.hr, foto: icv.hr, vpz.hr, hrnogomet.com, video: dnevnik.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content