JEDNOGLASNO USVOJILI DEKLARACIJU Županijski vijećnici od Vlade i Hrvatskog sabora traže da što prije krenu u izgradnju brze ceste

Županijski vijećnici danas su jednoglasno usvojili Deklaraciju o prometnoj izoliranosti Virovitičko-podravske županije. Deklaracijom se nastoji potaknuti najodgovornije čimbenike u državi te im ukazati na važnost ove infrastrukture za građane, gospodarske čimbenike jedinice lokalne samouprave, kao i ukupan razvoj Županije. Radi se o modernizaciji cestovne infrastrukture, odnosno nastavku izgradnje brze ceste od Vrbovca-Bjelovara-Virovitice do granice s Mađarskom.

– Naša županija je prometno izolirana već dugi niz godina. Upravo zbog toga što na području Županije nemamo niti jedan kilometar brze ceste niti autoceste odlučili smo se na ovu Deklaraciju. S tom Deklaracijom želimo učiniti maksimalne napore da se ovo sadašnje stanje promjeni, kako bi i naša Županija, ali i ovaj dio Slavonije i Republike Hrvatske gospodarski ojačali. Mislim da ćemo s ovom Deklaracijom ubrzati procese realizacije naše brze ceste – obrazložio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

MG 0932

Deklaracijom koja se sastoji od četiri točke, od Vlade Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i svih drugih hrvatskih institucija tražit će, između ostalog, ubrzavanje izgradnje brze ceste od Vrbovca do Terezinog Polja, modernizaciju Podravske magistrale, izgradnju brze ceste Virovitica-Okučani i modernizaciju željezničke pruge Koprivnica-Osijek, koja je regionalno važna za ovaj dio Hrvatske.

Na sjednici je, između ostalog, razmotren prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Virovitičko-podravske županije, kao i prijedlog Odluke o raspodijeli rezultata poslovanja Proračuna za 2017. godinu.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, a uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, njegove zamjenike, županijske pročelnike te direktore i ravnatelje institucija, sjednici je nazočio i saborski zastupnik Tomislav Žagar, koji je također podržao Deklaraciju o prometnoj izoliranosti Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, žđl, ip, Foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”466694″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content