Miran Hajoš i dalje na čelu Kazališta Virovitica

Na prijedlog Kazališnog vijeća, gradski vijećnici su na sjednici održanoj 4. srpnja usvojili Rješenje o imenovanju Mirana Hajoša za ravnatelja Kazališta Virovitica.

Inače, Miranu je ovo osmi mandat na čelu virovitičkog Kazališta.

– Pozitivni trendovi u poslovanju, mnoštvo nagrada, i zadovoljstvo publike rezultat su dugogodišnjeg truda, predanog rada, vjernosti i posvećenosti zaposlenicima i publici te jedne radne etike koja prelazi granice običnog posla i ulazi u općenit način života. Potpuno poznavanje funkcioniranja Kazališta i svih njegovih segmenata u budućnosti namjeravam unaprijediti pomlađivanjem ansambla, digitalizacijom i optimizacijom poslovanja, stalnim inzistiranjem na suvremenosti, ali i autentičnosti repertoara te širenjem međunarodne suradnje, rekao je Miran Hajoš.

Inače, Kazalište Virovitica je ove sezone nastavilo s nizanjem uspjeha te se s jedanaestodnevne turneje u svibnju vratilo s 9 nagrada od kojih je čak osam osvojila lutkarska predstava „Kaštanka“, nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Inače, predstava koja je izazvala ovacije domaće publike te postigla zavidan međunarodni uspjeh, sudjelovat će u kolovozu na po mnogima najprestižnijem svjetskom kazališnom festivalu za djecu i mlade “ASSITEJ Artistic Gathering China 2018“. Uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da je od preko 1.500 prijavljenih predstava odabrano samo 10 iz cijelog svijeta. (virovitica.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content