Od 2013. godine, županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša zaprimio ukupno 15.706 zahtjeva za legalizacijom

Od 2013. godine, županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša zaprimio je ukupno 15.706 zahtjeva za legalizacijom.

Prema riječima pročelnice navedenog odjela, Zorice Hegedušić, od zaprimljenih zahtjeva, u periodu od 2013. do 2015. godine, zaprimljeno je 15.157 zahtjeva, od čega je, samo 1.500 predmeta, 2017. godine, prije novog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, preuzela Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih građevina.

Osim toga, u zadnjih godinu dana, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije, zaprimio je dodatnih 549 zahtjeva. Zanimljivo, samo u zadnjih tjedan dana, prije isteka roka podnošenja zahtjeva za legalizacijom, podneseno je 233 zahtjeva. Sve ove godine, Virovitičko-podravska županija, je kao i Grad Virovitica, po broju riješenih zahtjeva za legalizacijom jedna od najboljih županija u Hrvatskoj, gotovo uvijek među najboljima u RH. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content