OPĆINA ČAČINCI Kroz projekt “Zaželi” pomoć dobiva šezdesetak starijih osoba

Općina Čačinci zaprimila je Odluku i potpisala Ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava za projekt ”Zaželi” u cilju zapošljavanja žena iz ciljnih skupina te u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima.

Vrijednost projekta je 2.913.487 kuna i provodit će se u partnerstvu s DVD-om Čačinci, Područnim uredom HZZ-a Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Projekt je pripremljen u suradnji s VIDRA-om, Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

-Cilj ovog projekta je u Općini Čačinci omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada unaprjeđenjem njihovih radnih potencijala i lakšim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici i povećanje kvalitete života za 60-ak krajnjih korisnika u 12 naselja na području oćine, čime će pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti – rekao je Mirko Mališ, načelnik Općine Čačinci.

1007projektzazeli Custom

-Ciljna skupina su 15 ženskih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina. Nakon potpisivanja ugovora, slijedi raspisivanje natječaja i nakon kojeg zaposlenice biti primljene na razdoblje od 24 mjeseca, što će za korisnike biti potpuno besplatno. – zaključio je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content