OPĆINA ČAĐAVICA Načelnik Mirko Rončević potpisao ugovor o financiranju programa ”Zaželi – Programa zapošljavanja žena”

Danas, 6. srpnja 2018. godine, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević je u Zagrebu potpisao ugovor o financiranju programa ”Zaželi – Programa zapošljavanja žena” za područje općine Čađavica. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda zaključen je s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje sa 100%-nim financiranjem ukupne vrijednosti projekta 2.040.257,03 kune koji je pisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

36729726 1878468788841739 5418564314392952832 n

Projekt ”Zaželi – program zapošljavanja žena” u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Zahvaljujući ovome projektu na području cijele Hrvatske planira se zaposliti 3045 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške, te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. (www.icv.hr, ADF)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content