PITOMAČKI MAESTRO Ivan Begović bio je vođa reprezentacije igrajući „rame uz rame“ s Domagojem Vidom, Dejanom Lovrenom i Marijom Mandžukićem

Prije 11 godina, Hrvatska U-21 reprezentacija je igrala kvalifikacijski dvoboj s Grčkom. Igralo se u Zaprešiću, na stadionu Intera. Hrvatsku je vodio Dražen Ladić, a u postavi koja je tada „smazala“ Grčku 3:2 bili su i danas srebrni Domagoj Vida i Dejan Lovren. A bio je s njima i jedan Pitomačanin, Ivan Begović, s desetkom na leđima. Bio je kreator, „fantazist“ koji se tih godina uspinjao na prvoligaškoj nogometnoj sceni kao prvotimac Varteksa.

Capture Custom

No kako je u životu nekad važnije da se „rodite s malo sreće“, božica Fortuna nije Ivanu podarila „životni poguranac“ pa je za selekciju U-21 (uz Danijela Pranjića iz Orahovice jedini je naš U-21 reprezentativac) odigrao svega tri utakmice, zabivši jedan gol i na tome je ostalo. Za U-20 je inkasirao 6 utakmica uz 3 gola. U selekciji U-19 je imao 14 utakmica i jedan gol. U toj generaciji suigrači su mu bili Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka.

e6b9sxk6 Custom

Ozljede ga nisu mazile, a životni putevi su ga uz Varteks vodili kroz Suhopolje, Hrvatski Dragovoljac, Međimurje i Croatiju iz Grabrovnice. Danas je u Pitomači i sjeća se dana kada je bio „prvi fantazist Hrvatske“ i kada su pred njim bile velike predstave.

Jedan od najboljih nogometaša sa prostora Virovitičko-podravske županije i dalje je u odličnoj formi. Prošle sezone kapetanski je vodio ekipu Pitomače do povijesnog osvajanja županijskog nogometnog kupa i odličnog plasmana u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

(www.icv.hr, www.vpz.hr, foto: hns-cff.hr, facebook, M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content