POTPISAN UGOVOR Počinju radovi na energetskoj obnovi Gimnazije Petra Preradovića Virovitica

U Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica danas je uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, održana svečanost potpisivanja ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Gimnazije. Ugovor su potpisali ravnateljica virovitičke Gimnazije Jasminka Viljevac i Petar Prodanović iz Tehno-elektro d.o.o. Đakovo. Nositelj projekta je sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

IMG 0414 Medium

– Ovim projektom uredit ćemo zgradu tako da će biti energetski učinkovitija te se očekuju velike uštede na grijanju, kao i hlađenju. Uskoro će se otvoriti nova mogućnost za hlađenje te kada budemo imali elektranu možda ćemo moći postaviti i novi projekt s hlađenjem istočnog dijela zgrade koji je gotovo ne izdrživ u svibnju i dijelu lipnja kada se izvodi još velik dio nastave kao i matura – rekla je ravnateljica Jasminka Viljevac rezultatima ovog projekta te budućim planiranim projektima.

IMG 0432 Medium

Ovim sufinanciranjem Virovitičko-podravska županija ponovno ulaže u školstvo i svoje učenike kako bi oni, kao i djelatnici imali bolje uvjete i standarde školovanja i rada.

– Očekujem da radovi krenu što prije i da se završe u roku. Rokovi su kratki, velik dio poslova treba odraditi dok su učenici na praznicima. Županija je prihvatila potpisivanje ugovora iako je financiranje iznad procijenjene vrijednost jer je postojalo vremensko ograničenje te samo jedna ponuda – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović nadajući se da će se to u sljedećim godinama isplatiti kroz uštede potrošnje energije i bolji standard za učenike, kao i profesore u samoj Gimnaziji.

IMG 0436 Medium

Zadovoljstvo ovim projektom izrazila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac.

– Gimnazija Petra Preradović bi u dogledno vrijeme trebala ići prema centru izvrsnosti i na ovaj način se kroz energetsku obnovu zapravo stvaraju bolji uvjeti za “soft” aktivnosti koje želimo provoditi u školi – istaknula je pročelnica Vesna Šerepac.

IMG 0439 Medium

Završetak radova na energetskoj obnovi očekuje se do kraja godine, no većina radova trebala bi biti gotova do 1. rujna, odnosno vraćanja učenika s ljetnog odmora što je i najavio Petar Prodanović iz Tehno-elektro d.o.o. Đakovo. – Zahvaljujemo županu i Županiji, kao i ravnateljici na ukazanom povjerenju te se nadamo da ćemo sve radove završiti u rokovima, kao i kvalitetno te privesti ovaj projekt kraju na obostrano zadovoljstvo – rekao je P. Prodanović.

IMG 0430 Medium

Završetkom projekta, koji je pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Gimnazija Petra Preradovića „skočit“ će iz D u B energetski razred, odnosno uštedit će se oko 57 za toplinsku te 53 posto za električnu energiju. Energetskom obnovom zgrade postavit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijela ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenit će se vanjska stolarija, postaviti nova rasvjeta, instalirati fotonaponski paneli.(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content