PREGLED SEZONE: NK BUŠETINA 1947. Uvjerljivo prošetali ligom, iako su ih napustili neki od najboljih igrača

Drugu godinu zaredom NK Bušetina 1947 našla se na tronu u II. ŽNL zapad. Odigrali su 22 utakmice, pobijedili 20 puta, jednu utakmicu su odigrali neriješeno i doživjeli jedan poraz. Postigli su 140, a primili 28 zgoditaka.

U sezoni 2016./2017. Bušetina 1947. je u svoje redove uspjela dovesti hrvatskog prvoligaša Ivana Ibriksa za kojeg su se borili i mnogi drugi klubovi. Moglo bi se reći da su iza Bušetine vrlo uspješne dvije sezone. Bušetina je imala velike ambicije u sezoni 2017./2018., a jedna od njih je bila i osvojiti kup. Iako se to nakon polufinalne utakmice protiv NK Suhopolja činilo mogućim, nedugo nakon toga uslijedio je veliki šok za ekipu: klub je napustilo osam prvotimaca, četiri kola prije samog kraja sezone.

NOVA SEZONA, VIŠA LIGA
-Nakon tog događaja glave su se sabrale, uspjeli smo oformiti ekipu. Pozvali smo juniore i jednog veterana u ekipu, zamolili domaće igrače da se vrate i pomognu nam da do kraja odigramo sve utakmice – rekao je tajnik NK Bušetine 1947 Luka Brlas.

Novu sezonu 2018./2019. odlučili su započeti u višem rangu, I. ŽNL pa su tako u svoje redove doveli novog trenera Željka Janeša iz Pitomače i nekoliko iskusnih igrača koji bi trebali biti uzor mladim domaćim igračima i pomoć treneru kako bi se ekipa što bolje posložila.

-U prvoj županijskoj ligi cilj nam je da budemo među prvih pet. Ne očekujemo prvo mjesto. Stvaramo novu ekipu koja se tek treba uigrati. Doveli smo vrhunskog trenera koji voli raditi sa mladima i vjerujemo da ćemo uz rad i iskustvo ostvariti izvrsne rezultate- ističe Brlas.

Bušetina je svoje redove pojačala sa četiri vrlo talentirana igrača. U klub dolazi golman Nikola Ciglenec te igrači Ivan Topić, Igor Popović, Ivan Pernar, Josip Čoklo i Darko Bušetinčan.

Općina Špišić Bukovica i načelnik Hrvoje Miler omogućili su da se na igralištu postavi rasvjeta. Klubu je to bilo neophodno kako bi se treninzi i utakmice mogle odraditi u večernjim satima. U planu imaju kroz narednih godinu – dvije izgraditi tribine. Uvjeti u prvoj županijskoj ligi obvezuju ih da moraju sagraditi i dodatni sanitarni čvor. U planu im je napraviti šank ispod nadstrešnice, dok će prostorija u kojoj se sada šank nalazi prenamijeniti u prostor za suce.

Bušetina diše za nogomet, to dokazuje svaka utakmica, na kojoj se okupi oko 200 gledatelja. Navijači su dvanaesti igrač ove momčadi, pomažu financijski, fizičkim radom kada treba, svojom prisutnosti kad ih bodre iz sveg glasa.

Janko Brlas, najbolji strijelac II. ŽNL dvije godine zaredom, u sezoni 2017./2018. zabio je 37 golova.

– Taj uspjeh nije do mene, ne možeš biti najbolji strijelac bez dobre ekipe. Ako imaš dobru ekipu, onda ti je zapravo manji problem zabiti toliko golova i biti najbolji strijelac. Najveća podrška mi je pritom moja djevojka Helena koja me prati na svakoj utakmici – ističe Janko Brlas.

Za klub su u sezoni 2017./2018. nastupili: Slaven Slanac, Tihomir Šarić, Ivan Ibriks, Goran Serenčeš, Mario Tolo, Sendi Mustač, Roberto Meseš, Matej Brođanac, Janko Brlas, Luka Brlas, Danijel Borić, Antonio Klasić, Kristijan Veg, Ante Hruza, Dario Zelenbrz, Valentino Pavlak, David Sabo, Ivan Mikolčić, Erik Novak, Marcelo Munjeković, Dalibor Brlas, Ivan Kelečić, Igor Popović, Gabrijel Pokupić, Danijel Stjepić, Marin Galic. (www.icv.hr,ip, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content