Svečana sjednica OV općine Čađavica: Zlatna plaketa dodijeljena Tomislavu Tolušiću, a srebrna Tomi Medvedu

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća općine Čađavica završena je proslava Dana općine i sv. Petra, zaštitnika Župe Čađavica. Na svečanoj sjednici su, uz mnoge uzvanike, nazočila i dva ministra u Vladi RH, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Darkom Žužakom i Marijom Klementom, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, predsjednik Zajednica udruga i članova HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbore za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk…

IMG 7467

Nazočnima na sjednici pozdravnim govorom prvo se obratio predsjednik OV općine Čađavica Josip Piskać, a nakon njega je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević prezentirao provedene projekte i one u tijeku, te najavio nove.

IMG 7475

Virovitičko-podravski župan u svom je govoru rekao kako će Općina Čađavica uvijek imati njegovu i podršku Županije.

– Kako je i sam načelnik u svojoj prezentaciji projekata rekao, dosta je projekata odrađeno na području općine Čađavica, a što oni sami kroz svoj proračun nisu mogli, zato smo tu mi, Županija, ali i usluge naše razvojne agencije koje ova općina primjerno koristi u svom razvoju. Posebno me veseli projekt skore gradnje vrtića, jer ako se kuća gradi od temelja, onda se društvo gradi od vrtića. Ovom bi prilikom svim žiteljima čestitao Dan općine i njihovog zaštitnika sv. Petra – rekao je župan Andrović.

IMG 7485

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić obećao je veliku suradnju njegovog ministarstva s ovom, ali i drugim općinama na području Virovitičko-podravske županije.

– Ja ovdje danas ne dolazim niti kao potpredsjednik Vlade, niti kao ministar, dolazim prije svega prijatelj svih vas. Mislim da općina Čađavica s malo novaca zna napraviti puno zahvaljujući načelniku i njegovim suradnicima, zahvaljujući potpori Županije, agencije VIDRA, ali i mjerama ruralnog razvoja koje idu iz fondova EU. Očekujem kada se Općina Čađavica prijavi za projekt vrtića u Ministarstvo poljoprivrede da će on biti odobren, ne mogu obećati 100%, ali 99,9% će biti zasigurno – rekao je ministar Tolušić, te čestitao Dan općine Čađavica.

Za kraj svečane sjednice načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać dodijelili su javna priznanja Općine Čađavica. Odlukom načelnika Općine priznanje Općine Čađavica dodijeljeno je Kristini Horvat, nastavnici zdravstvene njege u Tehničkoj školi Virovitica za nesebičan volonterski rad s djecom i odraslim osobama s poteškoćama kao volonter edukator i promidžbu Općine Čađavica, odlukom Općinskog vijeća zahvalnica Općine Čađavica dodijeljena je VIDRI, agenciji za regionalni razvoj VPŽ koju je preuzela Željka Vuković ravnateljica VIDRE, odlukom Općinskog vijeća zahvalnica Općine Čađavica dodijeljena je Vesni Šerepac pročelnici Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, odlukom Općinskog vijeća srebrna plaketa Općine Čađavica dodijeljena je Tomi Medvedu ministru hrvatskih branitelja za poseban doprinos i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, socijalnoj i pravnoj zaštiti hrvatskih branitelja i za uspješnu suradnju s Općinom Čađavica, odlukom Općinskog vijeća zlatna plaketa Općine Čađavica dodijeljena je Tomislavu Tolušiću potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede zaslužnom na potpori svih planova i programima prioritetnih za razvoj Općine Čađavica.

IMG 7520

Na kraju svečane sjednice nazočnima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekavši kako žrtve hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu nisu bile uzaludne, jer se upravo u Čađavici vide novi infrastrukturni radovi, nove građevine, zgrade infrastrukture i sve ono što je potrebno kako bi mladi naraštaju ostali i voljeli živjeti u svom mjestu, svojoj općini, svojoj domovini Hrvatskoj, te se zahvalio na dodijeljenoj mu plaketi.

Cjelokupni protokol svečane sjednice Općinskog vijeća općine Čađavica vodila je Helena Hegediš, a poslije službenog dijela sjednice Kulturno umjetničko društvo Podravina Čađavica izvelo je nekoliko plesno-pjevačkih točaka.

IMG 7528

Prije svečane sjednice, polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona, odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima kod križa na čađavačkom mjesnom groblju, gdje je molitvu predvodio čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk. (ADF)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content