Učenički dom Virovitica za nove je stanare pripremio tridesetak mjesta

Počele su prijave i u Učeničkom domu Virovitica kojemu je smještajni kapacitet do 118 mjesta. Osnovni kriterij upisa je upis u srednju školu, a do sada su svi koji su zadovoljili taj kriterij primljeni. Virovitički Učenički dom do sada nikada nije imao listu čekanja ili nekoga ispod crte zahvaljujući širenju kapaciteta.

– Ove godine smo na istoj razini slobodnih upisnih mjesta kao i prijašnjih godina. Imamo slobodnih 30-ak mjesta, a 82 mjesta već su popunjena učenicima koji su ranijih godina upisani u dom – rekao je Dražen Jurković, koji funkciju ravnatelja obavlja dva mjeseca. Prije toga Dražen J. bio je odgajatelj s dugogodišnjim radnim iskustvom.

Zahvaljujući tom iskustvu, dobro je upućen u rad ove institucije i promjene koje su nastale posljednjih godina. Najveća promjena tako je energetska obnova Učeničkog doma koja je puno doprinijela uvjetima i kvalitetnijem standardu.

– Preko zime je toplije, a preko ljeta hladnije. Sve prostorije s južne strane zgrade su nam preko ljeta sada puno toplije nego inače pa ih imamo u planu klimatizirati – rekao je ravnatelj, napominjući da se svake godine nešto radi. Osim izvana, velik dio unutrašnjosti ove stare zgrade također je obnovljen. – Ove godine trebamo još izmijeniti samo vrata i dovratnike, kao i podove u sobama – kaže Dražen J. te ističe da će biti još promjena za njegovog mandata.

NOVE USLUGE

– Ono čemu bi se ja osobno volio više posvetiti, a na što kao Ustanova imamo pravo, jest pružanje usluge prehrane i smještaja vanjskim korisnicima – kaže ravnatelj objašnjavajući da je Dom gotovo cijelo ljeto prazan, osim za vrijeme Rokova, kada je dio popunjen zabavljačima koji za Dane grada gostuju u našem gradu. Ovom djelatnošću, plan je zaraditi, ta sredstva uložiti u Dom i podići kvalitetu za stalne korisnike doma – djecu. Osim toga, novoizabrani ravnatelj nastoji poraditi i na suradnji s roditeljima. Tradicionalni sastanak s roditeljima učenika prvih razreda proširit će i na ostale.

– Već godinama u 9. mjesecu imamo sastanak s roditeljima učenika prve godine, no na razgovor nismo pozivali roditelje 2., 3., 4. ili 5. godine te smo nakon prve godine gubili kontakt s njima – kaže ravnatelj Jurković, objašnjavajući da bi na tom sastanku svim roditeljima predočili plan rada, ulaganje u kvalitetu rada, smještajni kapacitet. Osim programa rada, bit će to prilika, smatra, da roditeljima predstavi ljude koji rade u Učeničkom domu i s kojima, dok traje škola, njihova djeca odrastaju. – Budući da je srednja škola još uvijek neobavezna, potrebno je puno više raditi s djecom, a nama je i zbog toga važno da smo što više u kontaktu s roditeljima i dobijemo što više informacija – rekao je ravnatelj Dražen Jurković. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content