“VATRENI BEĆAR” Ludo i nezaboravno bilo je na dočeku Domagoja Vide

Ludo, nezaboravno i neopisivo bilo je na dočeku “Vatrenog bećara” Domagoja Vide u njegovom Donjem Miholjcu. Uz cijelu Slavoniju, u Vidin grad pohitalo je i pola Orahovice, želeći ga pozdraviti i zahvaliti mu za sve što je u Rusiji napravio i što s ponosom govori odakle dolazi i svojim srcem slavonskim osvaja svijet.

Išlo se u ekipama, obiteljski, u parovima, i ponovno se pokazalo koliko su naši “Vatreni” nogometaši ujedinili cijelu Hrvatsku. Slavonija je bila na nogama kada se “bećar” Vida pojavio ispred dvorca i pozdravio sa ”Hvaljen Isus i Marija”, nastao je delirij. Vida je bio neumoran, i kada je nakon gotovo sat vremena pjesme i zabave otišao, svi su mislili da je to, to, no legenda Domagoj se samo presvukao i ponovno vratio pred dvorac te sa Slavonijom band i Cecilijom nastavio slaviti sa svojim Slavoncima:

1807vida 2

-Sve vas volim, srce mi je puno i uz vas sigurno ovo nije posljednji puta da ovako slavimo. Inati se Slavonijo – poručio je Vida sa pozornice. Orahovčani su uz njega bili cijelo vrijeme, pjevalo se iz glasa, a svoje osjećaje mlada 16-godišnja Jana Marčinković prenijela je na papir:

1807vida 3

-Dolazim iz malog grada u srcu Slavonije, Orahovica se zove i ovaj grad kakvog je pamtim kao djevojčica proteklih 40-ak dana nije bio isti. Nakon svake naše utakmice, svake pobjede dolazilo je nešto što je neopisivo svima, ta sreća, taj ponos, taj žar u očima ljudi nakon svakog zabijenog gola i ostvarenja naših snova, donijeli su nešto posebno, ne samo u moju Orahovicu nego i u cijelu Hrvatsku i sve zemlje gdje Hrvati žive i bodre naše dečke. Vatreni obraćam vam se s velikim poštovanjem i puno ljubavi, želim vam zahvaliti što ste ujedinili Hrvatsku, što ste ujedinili Orahovicu i sve gradove i sela diljem Lijepe Naše. Trebali ste vidjeti to, ti osmijesi, te suze, ta sreća na licima ispaćenog naroda koji pokušavaju zaraditi i preživjeti u Hrvatskoj. Taj ponos u dječjim očima koji vas gledaju kao najveće heroje svijeta. Vida ponosu naš, treba puno hrabrosti stati na teren i dati svoj maksimum. Dokazao si koliko si vrijedan i koliko ti je stalo biti Hrvat i Slavonac. Hrvati su čudo, i Hrvati su narod koji su prekrižili riječ nemoguće. Volim Hrvatsku i ponosna sam što sam Hrvatica. Ljubav koja je postala jača kroz ovo nezaboravno iskustvo dobila je novu dimenziju i značenje riječi neopisivo postalo je jače od svega. – napisala je između ostalog Jana.

Jana Marčinković s Vidinim potpisom na svom ruksaku

Orahovčani će danas i u Slavonski Brod dočekati legendarnog Mandžu, jer vole svoju Hrvatsku, vole svoje nogometaše, vole svoj narod. I kako kaže pjesma, Igraj moja Hrvatska, kad te vidim ja, srce mi gori!

(www.icv.hr, vg)

Orahovica u donjem Miholjcu
SONY DSC

1807vida 1 Vida za mikrofonom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content