Završeni radovi na ambulanti Doma zdravlja VPŽ u Pitomači i radovi na rekonstrukciji ordinacije fizikalne medicine u Slatini

U okviru provedbe EU projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji”, a sukladno zaključenim ugovorima iz kolovoza prošle godine, završeni su radovi na ambulanti Doma zdravlja VPŽ u Pitomači i radovi na rekonstrukciji ordinacije fizikalne medicine u Slatini.

U ambulanti u Pitomači ugrađena je vertikalno podizna platforma ukupne vrijednosti 314.553,63 kn, čime je omogućen pristup osobama s invaliditetom, a ujedno se osiguralo i ispunjenje minimalnih tehničkih uvjeta propisanih Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora i medicinsko tehničke opreme.

radovi IVRadovima na rekonstrukciji ordinacije fizikalne medicine u Slatini, ukupne vrijednosti 150.485,77 kn, stvoreni su preduvjeti za uvođenje djelatnosti fizikalne medicine u Slatini te je na taj način omogućeno stanovništvu tog i pripadajućeg područja da ostvare uslugu te vrste zdravstvene zaštite pri Domu zdravlja VPŽ bez potrebe odlaska na takve terapije u Opću bolnicu Virovitica.

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima te povećati broj usluga pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini s ciljem smanjenja uputnica u bolnice za 15%.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, a sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna, od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr)

euuu

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content