60 GODINA KUGLAČKOG KLUBA SLATINA Svečani program obilježavanja u nedjelju, 9. rujna

Kuglački klub Slatina ove godine slavi 60 godina djelovanja. Tom prigodom Zavičajni muzej Slatina priprema malu izložbu fotografija generacija koje su obilježile slatinsko kuglanje.

Zavičajni muzej u razgledavanju priprema za izložbu posjetili su Branko Jurlina, najstariji član i jedan od osnivača Kuglačkog kluba Slatina i dopredsjednik kluba, te aktualni predsjednik kluba Željko Vaška.

U razgovoru sa Brankom doznali smo nekoliko podataka o klubu.

– Sedamdesetih godina kuglače u Slatini podržavali slatinski obrtnici među kojima je bilo dosta zaljubljenika u taj sport, te su se natjecali u sklopu Obrtničkog kluba na prvenstvima Slavonije i Baranje, ali i šire. Redovito su se organizirale obrtničke, odnosno radničke sportske igre. Bila su to lijepa vremena kada je Slatina imala kuglanu u ugostiteljskom objektu VBR, a koju je 2009. godine vlasnik prodao i urušena je zbog izgradnje slatinske obilaznice – prisjeća se B. Jurlina.

– I danas u 71. godini života najradije bih bacio kuglu, ali prije četiri godine sam imao nezgodu u kojoj sam ozlijedio kralježnicu, a potom me zadesila i ova opaka bolest – tužno dodaje Branko, koji je obolio od karcinoma i imao dvije operacije od kojih se još uvijek oporavlja.

IMG 0937 Custom

Predsjednik kluba Željko Vaška i dalje se bori kako bi Slatina dobila kuglanu.

– Mi na sve treninge moramo putovati u Viroviticu, gdje igramo i naše ligaške utakmica, a što iziskuje velike financijske troškove. Već godinama sugeriram našim gradskim vlastima da se u Slatini sagradi kuglana, ne mora to biti nešto veliko, tek toliko da možemo igrati, a uvjeren sam kako bi kuglanje privuklo velik broj mladih – još uvijek u nadi za izgradnjom kuglane u Slatini kaže Ž. Vaška.

Kuglački klub Slatina, uz potporu Grada Slatine, povodom 60 godina djelovanja, priprema turnir u kuglanju koji će se održati 8. rujna od 11.00 do 17.00 sati na kuglani Tvina u Virovitici, gdje će nastupiti četiri ekipe, kuglački klubovi Slatina, HVIDR-a Virovitica, Šećerana i Koprivnica.

Svečani program povodom obilježavanja 60 godina postojanja kuglanja u Slatini započet će u nedjelju, 9. rujna, u 15.00 sati posjetom Zavičajnom muzeju Slatina, te Svečanom akademijom u 17.00 sati u slatinskom restoranu Pinta.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content