Na 11. Memorijalu Karla Vide u Starom Gracu prvo mjesto osvojila je LU “Lisica” iz Hlebina

U nedjelju 19. kolovoza 2018. domaćini Lovačka udruga “Fazan” Stari Gradac održali su 11. memorijal Karlo Vida na streljani pored svojeg Lovačkog doma u Starom Gracu. Pritom je predsjednik udruge Franjo Štolar rekao da je memorijal posvećen njihovom lovniku Karlu Vidi, preminulom 1997. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 9 ekipa, predstavnika lovačkih udruga s područja Virovitičko-podravske i Koprivničko–križevačke županije. U disciplini trap lovci su se natjecali ekipno i pojedinačno za prvo, drugo i treće mjesto, lov na zeca u trku, pucanje iz zračne puške i fair play.

Predsjednik Štolar rekao je da su jedna od manjih udruga. U lovištu imaju sve vrste divljači od jelenske, divlje svinje, srnjake, zečeve, fazane, divlje guske i patke, imaju 2 km dravskog područja i dio suhog graničnog dijela uz granicu s Republikom Mađarskom. Raspolažu s lovište od 2800 hektara površine. Imaju vrlo lijep lovački dom izgrađen 1985. godine na površini oko 1,5 ha u polju okružen bagremovom šumom, remizama i čistom prirodom. Dom im je te 1985. godine otvorio general Martin Špegelj rođen u Starom Gracu, što s popisom svih lovaca članova udruge stoji zabilježeno na mramornoj ploči u glavnoj sali doma. Na tom prostoru ugradili su streljanu, za koju su pred dvije godine kupili novu trofaznu mašinu, koja funkcionira na traktorski pogon jednog od članova društva. Imaju virjan za dva vagona kukuruznog klipa za zimsku ishranu divljači. Lijepo je biti udaljen od naselja, ali zbog toga još uvijek nemaju struju. Koriste svoj agregat i snalaze se unutar članstva. Imaju 35 registriranih lovaca.

Nakon natjecateljskog dijela u kojem je za Šumariju Đurđevac pucala i jedna lovkinja, pozdrava i pohvale predstavnika LS VPŽ Marijana Bradaša, objavljeni su rezultati. U pucanju za memorijal 1. mjesto pehar i prijelazni pehar u trajno vlasništvo za memorijal Karla Vida osvojila je LU “Lisica” Hlebine, 2. “Srnjak” Rastovac i 3. “Jelen” Podravske Sesvete. Pojedinačno 1. mjesto osvojio je uspješan mladi strijelac, lovac Marko Peradin, treći puta za redom, čime im je prijelazni pehar uručen u trajno vlasništvo, 2. mjesto Tomica Pleša i 3. Mario Biro.

U fairplay disciplini 1. mjesto s Marinkom Petrekovićem osvojila je LU “Zeko” Kalinovac , a natjecalo se tridesetak lovaca, kojima su domaćini osigurali pojedinačne nagrade prema redu pucanja i ostvarenim rezultatima. U gađanju na metu zračnom puškom 1. mjesto osvojio je Željko Kovač, a za zeca u trku, prvo mjesto pripalo je Marinu Pavlekoviću. (arhiva.pitomaca.hr, B.Mihoković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content