Osnovana Udruga uzgajivača svinja Virovitičko-podravske županije

U Mjesnom domu u Rezovcu, u srijedu 1. kolovoza održana je Osnivačka sjednica skupštine Udruge uzgajivača svinja Virovitičko-podravske županije. Za predsjednicu Udruge izabrana je Mirjana Bilović, dopredsjednik je Stjepan Kirin, a tajnica Ivona Bišćan.

Naime, s obzirom na to da je prethodna Udruga uzgajivača svinja VPŽ ugašena prošle godine zbog nemogućnosti pronalaženja pozitivnih rješenja za spas svinjogojske proizvodnje, 17 članova inicijativnog odbora na čelu s Mirjanom Bilović odlučilo je ponovo osnovati udrugu kojoj bi osnovni cilj bio promicanje uzgoja i tova svinja u Virovitičko-podravskoj županiji.

– I u ovom našem slučaju važi parola “zajedno smo jači” i vjerujem da se zajedničkim snagama može kvalitetnije pristupiti rješavanju problematike svinjogojske proizvodnje, kao i rješavanju tekućih problema koji se nameću. Kao jedan od najvećih problema s kojim se suočavamo je plasman. Konkretno, u Virovitici postoje samo dva značajnija otkupljivača svinja, što je uistinu premalo, no to mi ne možemo promijeniti. Ali kao udruga lakše možemo doći do lokalne samouprave i resornih ministarstva, što bi nam u konačnici moglo, uz naš uloženi napor osigurati dolazak na šire tržište. Tako ćemo već na svoj idući susret pozvati ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, kao i predstavnike izvršne vlasti u Virovitičko-podravskoj županiji – zaključila je predsjednica udruge Mirjana Bilović.

Rad novoosnovane udruge u ime Saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske, pozdravio je predsjednik Goran Jančo, te predstavnik Hrvatske poljoprivredne agencije Vedran Klišanić.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content