ROKOVO 2018. – Gradska glazba Virovitica proslavila 135 godina neprekidnog postojanja i rada

Službeno otvaranje Rokova u nedjelju 12. kolovoza obilježio je i koncert Gradske glazbe Virovitica i njihovih gostiju Gradske glazbe iz susjednog prijateljskog mađarskog grada Barcsa s mažoretkinjama, te Gradske glazbe 1922. iz Daruvara. Zadovoljstvo da otvori program pripalo je domaćinima Gradskoj glazbi Virovitica zajedno sa svojim mažoretkinjama, koja je tom prilikom proslavila i 135 godina neprekidnog postojanja i rada.

Gradska glazba Virovitica osnovana je 1883. godine pod nazivom Društvo za promicanje glazbe. Pod okriljem društva osnovana je i Glazbena škola kako bi se osigurao i glazbeni podmladak. Godine 1886. za dirigenta i učitelja dolazi Jan Vlašimsky porijeklom iz Češke. Na mjestu dirigenta nasljeđuje ga Tomo Župan, pa Antun Zvonko Zalar, te potom Damir Mihaljević, da bi od 2003. godine dirigentsku palicu ovog vrlo uspješnog glazbenog kolektiva nosio dirigent Silvio Paloš.

Ovaj odličan koncert održan na pozornici kod Gradske knjižnice u Virovitici obilovao je skladbama raznih žanrova u što su se mogli uvjeriti mnogobrojni posjetitelji među kojima su bili i župan virovitičko-podravski Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Ovaj događaj organizirao je Grad Virovitica i Turistička zajednica grada. (www.icv.hr, bs, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”473078″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content