Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede u posjeti Virovitici

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH Tugomir Majdak, sastao se s predstavnicima poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije: iz HGK – Županijske komore Virovitica, s predsjednikom Ivanom Slamićem, direktorom Milanom Vanđura i suradnicima, te s predstavnicima specifičnih djelatnosti agro proizvodnje iz Virovitičko-podravske županije, pčelarima, predvođenih Željkom Vrbosom, predsjednikom Hrvatskog pčelarskog saveza i Slavkom Švrakom, najvećim pčelarom u Hrvatskoj, te predstavnicima proizvođača ljekovitog bilja predvođenih Marijanom Marekovićem, iz tvrtke Dam iz Lozana. Razgovaralo se o specifičnostima gospodarstva u agro kompleksu i drvno-prerađivačkoj industriji.

Tom prigodom sastao se i s predstavnicima Privredne komore Unsko-sanskog kantona iz Bihaća, predvođenim generalnim sekretarom Nihadom Šušnjarom i Enesom Ružnićem, stručnim suradnikom, koji su ga upoznali s pripremama organizacije 16. Ekobis, međunarodnog sajma ekologije koji će se održati od 13. do 15. rujna u Bihaću, te predložili i zamolili državnog tajnika da u nizu stručnih predavanja i popratnih sadržaja, i on osobno održi jedno stručno predavanje s tematikom EU i korištenja sredstava iz EU fondova.
Na 16. Ekobisu, na prijedlog organizatora sajma, Virovitičko-podravska županija biti će regija partner, što je prihvatio i potvrdio župan Igor Andrović. Na sajmu će nastup županijskih izlagača, zajednički realizirati Ured za gospodarstvo VPŽ i HGK – Županijska komora Virovitica, koja ima Sporazum o suradnji s PK USK, a na temelju kojeg se od 2008. godine realizira, na bazi reciprociteta, nastup gospodarstava na sajmovima Viroexpo u Virovitici i Ekobis u Bihaću. Dejan Tubić, pročelnik Odjela za turizam Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održat će stručno predavanje na temu: „Ograničavajući i poticajni čimbenici poslovanja agroturističkih gospodarstava“. (HGK ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content