U Virovitici održana utrka amaterske moto lige “Ivan Ramljak – Rama“

Na stazi auto moto karting kluba Cobra u Virovitici održane su moto utrke amaterske moto lige. Utrka u Virovitici nosi ime “Ivan Ramljak – Rama” po tragično preminulom zaljubljeniku u motore.

Amatersku moto ligu osnovali su zaljubljenici u vožnju Tomos motora prije tri godine na temelju dotadašnjeg TEC-a (Tomos Eurochallenge CUP), koji se već sedam godina vozi na virovitičkoj stazi u drugoj polovici kolovoza. Amaterska moto liga vozi se u šest klasa: Junior – Tomos Automatic, Tomos Automatic serija (automatic sa svim tvorničkim dijelovima koji se mogu prepravljati po želji), Tomos Automatic kit (Tomos automatic s dijelovima drugih mopeda), Tomos APN, Tomos 15, BT (18 mm karburator) i Tomos Open (Tomos blok i sve ostalo dozvoljeno). Trke se voze na licenciranim stazama od Rijeke i Čakovca do Virovitice i Vinkovaca. Ne postoji nikakva organizacija niti udruga. Cilj je natjecanje u vožnji motora i zajedničko druženje. Na utrci svi volontiraju: suci, mjeritelji…, a startnina se koristi za plaćanje korištenja staza.

20180819 153734 Custom

Utrka u Virovitici privukla je i zavidan broj gledatelja. Jedan od organizatora lige Denis Marendić, porijeklom Virovitičanin, na kraju je rekao:

– Pozivam sve zainteresirane zaljubljenike u moto trke, da nam se pridruže. Mi ćemo vas rado prihvatiti.

20180819 150538 Custom

U pet utrka na virovitičkoj stazi, među 55 natjecatelja, najuspješniji su bili virovitički vozači. U konkurenciji juniora drugi je bio Nikola Rajak, treći je bio Vid Marendić koji potječe iz Virovitice. U klasi automatic serije Ivan Hanić bio je četvrti, a braća Tomeković su osvojili sedmo i deseto mjesto.

20180819 153102 Custom

U klasi automatic kit drugi je bio Igor Tomljanović, četvrti Nebojša Rajak, obojica iz Virovitice. U klasi APN Morion Leško iz Špišić Bukovice bio je četvrti, a Luka Kusturić iz Virovitice peti. U klasi BT – T15 Igor Tomljanović je osvojio prvo mjesto, Velimir Gavrilović bio je drugi, a Ervin Kajzer peti.

U klasi open nije bilo naših predstavnika.

(www.icv.hr, mš)

20180819 152724 Custom 20180819 150730 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content