Vatrogasni dom u Suhopolju dobiva centralno grijanje

Nakon što je građen čak desetak godina, 2014. godine u Suhopolju je napokon otvoren novi vatrogasni dom, ali zbog nedostatka financijskih sredstava u njemu nije bilo riješeno grijanje. Članovi ovog društva osnovanog davne 1876. godine tijekom zimskih mjeseci snalazili su se s grijanjem na razne načine. No, upravo proteklih dana, zahvaljujući Općini i suhopoljskom načelniku Siniši Horvatu, počelo je instaliranje centralnog grijanja.

– Sukladno financijskim sredstvima slijedi daljnje ulaganje u naše vatrogasce koji su ponos naše općine. Cilj nam je na natječaj na neki od domaćih ili EU fondova prijaviti projekt uređenja kata Vatrogasnog doma, koji bi bio jedan multimedijalni prostor, tj. prostor koji bi služio i za ostale svrhe. Uz nabavu novog vozila i dalje ćemo opremom i ostalim tehničkim pomagalima opremati naše vatrogasce – istakao je načelnik Horvat.

Uz riječi zahvale načelniku Siniši Horvatu, koji je imao razumijevanje za rješavanje tog problema, zapovjednik DVD-a Suhopolje Mirko Solar naglasio je kako će stotinjak članova Društva, koje po obučenosti, opremljenosti i učinkovitosti spada u sam vrh vatrogastva Virovitičko-podravske županije, ali i šire, sada napokon imati sve uvjete za još bolji rad. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content