BICIKLISTIČKI KLUB BOR Mateja Cah osvojila zlato na XCM Petnja u Slavonskom Brodu

Svake godine jedna do dvije utrke ostane zapamćena po ekstremnim vremenskim uvjetima, nezgodama i dogodovštinama. XCM Petnja u Slavonskom Brodu, za razliku od prošle godine kada je bio upamćen kao najblatnija utrka sezone, bit će upamćen po broju nezgoda i kvarova, no za BK BOR i kao utrka s koje uvijek donesu zlato.

Festungovci su ove godine napravili malo drugačiju stazu, te je trebalo svladati 30 kilometara sa 800 metara visinske razlike po krugu, a trebalo je odvesti jedan, jedan i pol ili dva kruga, ovisno o kategoriji. Startalo je 70 natjecatelja, od kojih 13 nije završilo utrku, što zbog padova, što zbog tehničkih razloga.

Na utrku u Slavonski Brod uputilo se nešto manje BORaca no uobičajeno, no s velikim očekivanjima. Na žalost, od šest vozača, utrku je uspješno završilo njih četvero.
Antonio Vidović je na sreću maraton završio bez ozljeda i s ispravnim biciklom, ali su duga izbivanja s natjecanja jednostavno ostavila trag na spremnosti. Igor Bajser je u drugom krugu doživio teži pad i, iako željan da završi utrku, ozljede i HGSS mu to nisu dopustili.

Zlato na utrci donijela je Mateja Cah, drugu godinu za redom i time si vjerojatno osigurala poredak u top tri u GIANT SBBL-u.

Vrbanić, Bedeković i Pintera su zbog pripadanja elitnijim skupinama biciklista, imali nešto teži zadatak na maratonu, a to je odvoziti 2 puta istu stazu. Dečki iako iscrpljeni, odradili su odličan posao. Pintera je odlučio nastaviti niz i skupiti sve “drvene medalje”.

Rezultati po kategorijama:

Kategorija Elite

Ivan Vrbanić – 6. mjesto (3:43:21)

Kategorija Žene

Mateja Cah – 1. mjesto (2:20:11)

Kategorija Veteran A

Ivan Pintera – 4. mjesto (3:07:25)
Saša Bedeković – 10. mjesto (3:31:17)
Antonio Vidović – DNF

Kategorija Veteran B

Igor Bajser – DNF

Sljedeća utrka lige je 11. XCO Stara Drava 2018. u Donjem Miholjcu.

(bk-bor.hr, mc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content