DOPRINOS RAZVOJU ARHIVSKE DJELATNOSTI Virovitički Državni arhiv čuvar je dokumentirane povijesti Virovitice i Virovitičko-podravske županije

Godine 2008. Vlada Republike Hrvatske osnovala je Državni arhiv u Virovitici koji intenzivno radi na prikupljanju arhivskog gradiva od osobitog interesa za Republiku Hrvatsku pa danas u svom depou ima dva kilometra dokumentacije i više od 250.000 snimaka digitalizirane i mikrofilm građe.

Sve to temelj je za istraživanje društvenih, gospodarskih, političkih i kulturnih kretanja u protekla dva stoljeća na području Virovitičko-podravske županije. Posebno je zapaženo prikupljanje i sređivanje građe iz Domovinskog rata.

U travnju ove godine Državni arhiv predstavio je zbornik „Virovitica u Domovinskom ratu“ koji donosi memoarsko gradivo i znanstvene radove o Virovitici i Domovinskom ratu. Virovitičko-podravska županija Državnom arhivu u Virovitici dodjeljuje ove godine Povelju zahvalnosti za izniman doprinos razvoju arhivske djelatnosti na području županije. (www.icv.hr, kt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content